College neemt bewoners Waterhoef niet serieus!

januari 21, 2016 in Actueel, Commissie Ruimtelijke Zaken

Eind vorig jaar besloot het college, zonder vooraf overleg met de buurt(!), om een verplichte rijrichting in te voeren bij de spoorwegovergang Heusdensebaan. Over deze actie en vooral het gebrek aan communicatie, hebben wij als PGB direct vragen gesteld.

De nieuwe verkeerssituatie

Je mag straks niet meer vanaf de Heusdensebaan de Nicolaas van Eschstraat inrijden, voor een betere doorstroom en veiligheid rond het spoor. Wij zetten als PGB onze vraagtekens bij de zeer positieve gevolgen die het college schetst. Maar erger nog vinden wij, dat omwonenden, inwoners van de wijk Waterhoef, helemaal niet betrokken zijn bij dit besluit! Terwijl de raad notabene enkele maanden geleden nog opdracht aan het college gaf om burgers eerder en meer te betrekken bij ingrijpende veranderende verkeerssituaties!

College zet inwoners en wijkraad buitenspel!

Als Partij Gemeente Belangen hebben we na collegebesluit over de Heusdensebaan/Nicolaas van Eschstraat meteen raadsvragen gesteld, vooral over het betrekken van de omwonenden (zie ons eerdere bericht). Onze verbazing was dan ook erg groot toen we de antwoorden van het college kregen. Het college is namelijk van mening dat de inwoners van Waterhoef niet aan de voorkant mogen meedenken en meepraten over dit onderwerp. En hetzelfde geldt voor de Wijkraad Waterhoef.

En dat terwijl de raad juist wil dat onze inwoners vanaf het begin van een traject actief participeren! Het lijkt er steeds meer op dat het college onze inwoners en de raad gewoonweg niet serieus neemt en zelfs buitenspel zet. Want het college geeft aan dat zij volgens de regels dit helemaal zelf mag bepalen en niemand hoeft te betrekken of raadplegen.

Wijkbewoners Waterhoef, kom naar de vergadering!

In de commissie Ruimtelijke Zaken van komende donderdag (28 januari 2016 om 20.00 uur) staat het onderwerp op de agenda. Als Partij Gemeente Belangen zullen wij die kans zeker aangrijpen om het college aan te spreken op deze handelwijze. Jullie zijn van harte welkom op het Raadhuis! Maandag zitten we als PGB-fractie al bij elkaar om 20.00 uur. Ook dan is iedereen welkom op het Raadhuis, de koffie en thee staan klaar.