Kandidaten kieslijst stellen zich voor: Dion Dankers uit Oisterwijk

februari 24, 2018 in Actueel, PGB, Verkiezingen 2018

Over minder dan een maand zijn de verkiezingen! Op wie kun je stemmen? Onze nummer 2 stelt zich voor: Dion Dankers uit de wijk Pannenschuur.

“Mijn roots liggen zowel in Moergestel als Oisterwijk. Dit komt door mijn vader Wil Dankers (helaas veel te jong overleden) uit Oisterwijk en mijn moeder Nel van Gorp uit Moergestel. Ik ben geboren en getogen in de wijk Westend. Geboren in de Telstarlaan en later verhuisd naar de Küllerlaan. Opgegroeid tussen de weilanden van Heukelom en het straatvoetbalveld aan de Apollolaan waar ik heel veel uren heb doorgebracht. Ik voetbalde ook bij S.V. Nevelo, toen nog gelegen aan de Schijfstraat waar nu al jaren een bedrijventerrein is gevestigd.

Daarnaast was ik ook regelmatig te vinden in de Kunstkring aan de Stationsstraat met toneelvereniging ‘Eendracht maakt Macht’ en uiteraard stappen in het Trappaf in de wijk Waterhoef. Toen ik nog niet oud genoeg was voor het Trappaf ging ik naar Moergestel. Natuurlijk naar Den Boogaard met de danskuil in het midden. Mooie tijd was dat.

Op 18 jarige leeftijd vertrok ik vanwege mijn werk bij de Koninklijke Marechaussee uit Oisterwijk. Na Apeldoorn, Den Haag, Eindhoven, Mons/Bergen (Zuid België), Breda en Den Bosch ben ik na 20 jaar weer teruggekeerd naar Oisterwijk. Ik woon samen met mijn gezin nu al weer 14 jaar in de wijk Pannenschuur. Ik werk nu als locatiemanager bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Zevenaar.

Jaren geleden heb ik me -samen met een fantastische groep vrijwilligers (Wijkadviesraad)- ingezet voor de wijk Pannenschuur en mooie resultaten behaald, zoals herinrichting Willem v.d. AA Park en het Pannenschuurplein. Maar ook de aanpak van diverse straten en nog veel meer.

Daarna ben ik gevraagd door Partij Gemeente Belangen. Na het lezen van hun programma en waar de partij voor staat, heb ik me aangesloten. Na 8 jaar politiek, waarvan de laatste 4 jaar in de gemeenteraad, ben ik weer helemaal klaar voor een nieuwe periode met een paar zeer belangrijke aandachtspunten.

Ik ga me de komende periode vooral inzetten op verbetering van de dienstverlening door de gemeente. Het is belangrijk dat je weet wie je (aan)vraag behandelt en wat de stand van zaken is. Een track&trace systeem kan daar bij helpen. Tot slot is goed onderhoud aan wegen, paden, openbare ruimte en groenvoorziening belangrijk. Het raakt de directe leefomgeving en die moet goed zijn.

Door te luisteren zal PGB weten wat er speelt in jouw leefomgeving en door dit samen op te pakken kom je verder!