Kandidaten kieslijst stellen zich voor: Roel van den Bersselaar

februari 5, 2018 in Actueel, PGB

Op wie kun je stemmen op 21 maart? De eerste 10 kandidaten van PGB stellen zich voor. Op nummer 6: Roel van den Bersselaar uit Oisterwijk.

“Ik ben geboren en getogen in Oisterwijk. In het dagelijks leven ben ik mede-eigenaar van een adviesbureau dat vooral gemeenten adviseert over de inrichting van de organisatie, over financiële vraagstukken en nog veel meer. Daarvoor heb ik 12,5 jaar als accountant van voornamelijk gemeenten gewerkt en heb ik de opleiding tot registeraccountant met succes afgerond.

Naast het werk voor de commissie Algemene Zaken van onze gemeente ben ik voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van stichting BOOM. Hier vallen de scholen in onze gemeente onder. Verder ben ik penningmeester bij de stichting Maaltijdexpres Brabant, die maaltijdvoorziening verzorgt voor ouderen en kwetsbare mensen in onze samenleving. In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn gezin op pad of genieten van een middagje op een terras in Oisterwijk. De Nijmeegse Vierdaagse is een uitdaging die ik ook graag aanga.

PGB vindt dat de gemeente meer moet luisteren naar haar inwoners. Luisteren betekent niet dat onze inwoners altijd gelijk hebben. Soms is een onpopulair besluit nodig, maar dat moet je wel kunnen uitleggen. Daarin is PGB voor mij uniek in Oisterwijk en daarom wil ik ook graag mijn bijdrage leveren aan PGB.

Met mijn achtergrond is het niet gek dat ik mij hard wil maken voor een gezonde portemonnee van onze gemeente. De gemeente geeft gemeenschapsgeld uit. Geld dat wij met zijn allen via de belastingen opbrengen. Ik vind het belangrijk dat de gemeenteraad het college scherp houdt, zodat de gemeente zorgvuldig met het geld omgaat. Dat betekent een sluitende begroting. De gemeente Oisterwijk heeft een ruime reserve dus lastenverhoging lijkt me ook niet nodig. Als accountant met bijna 20 jaar ervaring bij gemeenten wil ik mijn kennis en ervaring graag inzetten om ervoor te zorgen dat onze gemeente de goede dingen met ons gemeenschapsgeld doet!