Kandidaten kieslijst stellen zich voor: Sander Arkesteijn

februari 13, 2018 in Actueel, PGB, Verkiezingen 2018

Op wie kun je stemmen op 21 maart? De eerste 10 kandidaten van PGB stellen zich voor. Op nummer 4: Sander Arkesteijn uit Oisterwijk.

“Geboren en getogen in Oisterwijk. Na wat omzwervingen via Moergestel nu weer in Oisterwijk beland. Zelf werk ik in een andere gemeente. Daar probeer ik mensen weer op de rit te krijgen die sociaal, financieel of psychisch van de weg zijn geraakt. Wat ik daar merk, is dat je het meeste bereikt wanneer je écht luistert. Wat overigens niet betekent dat je het altijd eens moet zijn.

Er is heel veel gebeurd op het sociale domein de afgelopen vier jaar. De gemeente heeft er veel taken bij gekregen met grote financiële risico’s. Dat heeft tot gevolg gehad dat sociaal naar mijn mening iets te vaak over geld ging. Terwijl ik vind dat sociaal moet gaan over mensen. Daarom wil ik dat de gemeente samen met onderzoek naar wat het effect is geweest van het beleid dat de afgelopen jaren gevolgd is. Valt er nu niemand tussen het wal en het schip?

Daarnaast heb ik extra aandacht voor de zogenaamde armoedeval. Te vaak kom ik tegen dat mensen met een inkomen iets boven het minimum, soms minder overhouden dan mensen met een minimum inkomen. En dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn.

Tot slot vind ik het belangrijk dat iedereen weet waar hij of zij terecht kan voor informatie over beschikbare hulp, voorzieningen en regelingen. Dat mensen op één plaats alle informatie krijgen en dat iedereen zich vrij voelt om vragen te stellen. Een plek waar je niet alleen geïnformeerd wordt wat de gemeente, maar ook wat de talrijke vrijwilligers in Oisterwijk aan ondersteuning kunnen bieden. Het blijkt dat te veel mensen geen gebruik maken van hulp waar ze recht op hebben en dat vind ik zonde.”