Last but not least, onze lijsttrekker Carlo van Esch uit Moergestel stelt zich voor

maart 4, 2018 in Actueel, PGB, Verkiezingen 2018

Op wie kun je stemmen op 21 maart? Als laatste in de rij, maar op nummer 1 op de kieslijst van PGB. Onze lijsttrekker, Carlo van Esch.

“Mijn naam is Carlo van Esch, 44 jaren jong. Ik woon al mijn hele leven in Moergestel. Eerst in het buitengebied op een boerderij aan de Pijnendijk. En sinds zo’n 25 jaar nu in de Schoolstraat. Daar woon ik samen met Marieke en mijn kinderen Britt, Anouk en Luuk.

Ik ben een echte carnavalsvierder, omdat dit enorm verbroedert. En omdat regelen me op het lijf geschreven is, zit ik het Samenwerkend Moergestels Carnaval (SMC), ben ik voorzitter van CV De Durdraaiers en adjudant van onze Prins Jos d’n Urste. Daarnaast vind ik het organiseren van spelletjes erg leuk. Daarom heb ik zo’n 5 jaar geleden de Moergestelse Dorpskwis ‘Quispel’ mee opgezet en dat doe ik nog steeds met veel plezier. Om af en toe ook nog een beetje sportief te zijn, voetbal ik bij Audacia en sla ik af en toe een balletje bij tennisvereniging ’t Stokeind.

In het dagelijks leven werk ik bij de gemeente Oirschot. Daar ben ik leidinggevende op het gebied van Ruimtelijke Ordening, Sociale Zaken en Publieke Dienstverlening. Heel divers dus. De ervaringen die ik daar op doe, kan ik heel goed gebruiken in Oisterwijk.

Zo’n 12 jaar geleden ben ik politiek actief geworden. Ik heb toen heel bewust gekozen voor Partij Gemeente Belangen, omdat die de inwoners echt centraal stelt. Een gemeente is immers bedoeld om de gezamenlijke belangen van de gemeenschap te behartigen. In onze democratie betekent dit dat de inwoners hun eigen vertegenwoordigers kiezen. En die vertegenwoordigen de belangen van het volk in de gemeenteraad. Sinds 2010 zit ik in de raad, sinds 2014 als fractievoorzitter, en voel me dus ook echt een vertegenwoordiger van de gemeenschap. Ik vind het daarom erg belangrijk dat onze inwoners aan de voorkant mogen meepraten en meedenken over alles wat er speelt in onze gemeente. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Voor hen doen we het allemaal!

Daarom vind ik dat de gemeente goed moet luisteren naar de inwoners en altijd moet terugkoppelen wat er met de inbreng is gedaan. Daarom ben ik ook een groot voorstander van leefbaarheidsplannen door en voor de bewoners zelf. En daarom vind ik dat de communicatie vanuit het gemeentehuis beter kan en moet. En omdat de raad de enige echte gekozen volksvertegenwoordigers herbergt, vind ik dat belangrijke beslissingen altijd door de raad moeten worden genomen. Dat geldt dus ook bijvoorbeeld voor de vestiging van een evenementenlocatie in het Insaid-gebouw. Dat besluit heeft zo’n grote impact op de omgeving, dat hoort in mijn ogen gewoon thuis in de gemeenteraad.

Als PGB hebben we een mooie club mensen, die zich stuk voor stuk willen inzetten voor Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Ik ben er daarom trots op dat ik de lijst van Partij Gemeente Belangen mag aanvoeren. Ik roep iedereen op om je stem te laten horen, want PGB luistert. En laten we dat met zijn allen doen, want samen kom je verder!”

Carlo van Esch