Nostalgische klinkerweg Heikant blijft bestaan

april 16, 2018 in Actueel, PGB

Rond mei-juni zal het gaan gebeuren. De Heikant in Moergestel wordt dan herbestraat. Zoals Jos Denissen het mooi het Moergestelse ‘Parijs-Roubaix’ noemde, zo zal het ook blijven bestaan. Dit blijkt uit de antwoorden die PGB stelde over de opknapbeurt voor deze karakteristieke straat.

Download de beantwoording van onze vragen >>

Alle voorbereidende planningswerkzaamheden zijn gereed en in mei-juni zal de opknapbeurt van de Heikant uitgevoerd worden. Vanwege de historische waarde van de straat heeft de gemeente informatie ingewonnen bij de Heemkundekring de Kleine Meijerij. Alle adviezen van de heemkundekring zijn overgenomen. Dat wil zeggen: herbestrating met hetzelfde materiaal als de h uidige bestrating. En daarbij ook nog eens in visgraatmotief.

Daarnaast heeft de gemeente bij de planvorming aan afvaardiging van buurtbewoners, de aanliggende bedrijven en de voorzitter van de buurtvereniging gevoerd. Complimenten van PGB, dit horen we graag!

Fijner voor fietsers

De Heikant wordt door het herstraten comfortabeler om over te fietsen. Het haalt het nooit bij asfalt, zoals het college aangeeft, maar die verwachting is er ook niet. Wel wil men vanwege de duurzaamheid kijken of de straat na al het werk gesloten kan worden voor vrachtverkeer. De procedure hiervoor wordt nog gestart.