PGB: Rondje schaatsen voor álle kinderen

november 30, 2017 in Actueel, PGB

Talloze kinderen genieten deze winter weer van een rondje op de Oisterwijkse ijsbaan. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen. PGB vindt dat alle kinderen een keertje moeten kunnen schaatsen. Daarom hebben wij het college gevraagd om kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben, een rondje te geven!

Raadslid Dion Dankers: “Het is geweldig om te zien dat er weer een ijsbaan komt. Wij dragen het schaatsplezier een warm hart toe. En mede dankzij de door ons opgestelde motie in de raad draagt de gemeente nu €8.500,- bij. Daarmee is zij ‘Diamant’-sponsor! Dit geeft een aantal voordelen, zoals extra reclame en dergelijke. Dit lijkt ons niet nodig voor de gemeente. PGB hoopt dat het college die voordeeltjes in kan ruilen bij de organisatie voor kaartjes voor de ijsbaan, strippenkaarten of een abonnement. Die kunnen dan naar gezinnen gaan die financieel moeilijk zitten. Daar mogen de kinderen wat ons betreft niet de dupe van worden.”

Met deze actie geeft PGB een vervolg aan de actie rondom de kermis, met een gelijksoortig initiatief voor vrijkaartjes. Dat voorstel haalde het niet, het werd uiteindelijk wel een halfuurtje gratis voor iedereen bij de opening.