‘Blauw oranje monster’ verschijnt in Moergestel

En dan ineens stond hij daar in hartje centrum Moergestel: de knalblauw en oranje pinautomaat van de Rabobank. Pinnen wij zoveel of zit dit grote bouwwerk vol met beveiligingsmensen? Feit is wel dat meerdere inwoners bij PGB hebben aangeklopt en dat het de gemoederen bezig houdt: hoe kan dit gebouw op deze plek midden in het centrum zijn beland?

foto 4 (1)Natuurlijk is het heel fijn dat Moergestelnaren en bezoekers kunnen pinnen in het centrum, maar waarom is zo’n onooglijk gebouw nodig, waarom niet in Den Boogaard waar nu ook de Rabobank zelf zit?

Bovendien leidt het tot onveilige verkeerssituaties. Daarom zijn ook wij benieuwd hoe dit ‘bijzondere bouwwerk’ zo prominent in centrum Moergestel heeft kunnen verrijzen. Daarom heeft PGB onderstaande brief naar het College van B&W van gemeente Oisterwijk gestuurd. Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Geacht college,

Onlangs is de Rabobank in Moergestel verhuisd van het pand aan de Raadhuisstraat naar Den Boogaard. Wij waren in de veronderstelling dat ook de pinautomaat naar Den Boogaard zou worden verplaatst. Tot onze verbazing en die van velen in Moergestel is er redelijk recent echter een zeer opvallend bouwwerk geplaatst (in de bekende Rabo-kleuren) voor het ‘oude’ pand aan de Raadhuisstraat van ongeveer 10 m2 groot en een hoogte van 2,5 meter (zie ook bijgaande foto). Hierin is de pinautomaat opgenomen. Zoals wij inmiddels begrepen hebben, blijkt het niet te gaan om een tijdelijk bouwwerk.

Naast dat wij als PGB onze bedenkingen hebben over de plaatsing van dit bouwwerk op deze prominente plaats, worden wij ook benaderd door verschillende inwoners die verrast zijn door dit bouwwerk op deze locatie, zich overvallen voelen en zich afvragen hoe dit toch heeft kunnen gebeuren. Het wordt gezien als een nieuwe schandvlek in het dorp, zoals dat ook het pand van Mensink al is. Alleen in dit geval gaat het om een nieuw bouwwerk.

Verder maken wij ons zorgen over de verkeersveiligheid. Wij hebben al diverse malen geconstateerd dat er auto’s zo dicht mogelijk bij de pinautomaat parkeren, waardoor de doorgang en het uitzicht voor diverse verkeersdeelnemers wordt belemmerd. Daarbij gaat het om auto’s, maar zeker ook om fietsers en voetgangers.

Het voorgaande roept bij ons de volgende vragen op:
1. Is voor dit bouwwerk een vergunning nodig? Zo ja, wanneer is die verleend en hoe is dat gecommuniceerd?
2. Waarom is ervoor gekozen om het bouwwerk op deze prominente plaats neer te zetten en niet om de pinautomaat nabij of in Den Boogaard te realiseren?
3. Ervan uitgaande dat het bouwwerk op gemeentegrond is gerealiseerd, waarom heeft het college hier medewerking aan verleend?
4. In het verlengde van de vorige vraag, is het college van plan om ook aan andere bedrijven toestemming te geven om gemeentegrond op deze wijze te gebruiken?
5. Wat gaat het college doen om de verkeersveiligheid te waarborgen?

Wij zijn erg benieuwd naar uw reactie.