Carlo van Esch nieuwe fractievoorzitter PGB

Kees-van-Elderen-rDe verkiezingen zijn voor Partij Gemeente Belangen goed verlopen met 22 procent meer stemmen. Jammer is wel, dat dit niet wordt vertaald in een extra zetel in de raad. De komende tijd richt PGB zich op de toekomst van de gemeente, maar ook intern bouwt de partij aan de toekomst.

Kees van Elderen geeft de mooie taak van fractievoorzitter over aan Carlo van Esch. Daarmee sluit de lijsttrekker zijn rol als kartrekker af, maar hij blijft uiteraard wel actief als raadslid.

Kees van Elderen: “Zoals bekend heeft PGB een flinke lijst met jonge talenten, die staan te trappelen om politiek actief te zijn. PGB heeft er bewust voor gekozen, hen daarvoor de ruimte te geven. In dat kader heb ik aan de fractie voorgesteld om die lijn door te trekken, ook als het om de rol van fractievoorzitter gaat.”

Carlo-van-Esch-lCarlo van Esch maakt deel uit van die jonge talenten en zijn aanstelling als fractievoorzitter werd unaniem goedgekeurd door de fractie. Hij neemt per direct de rol als fractievoorzitter over van Kees van Elderen. De, nu oud-fractievoorzitter, is daarbij niet uit beeld. Integendeel, hij blijft als raadslid deel uitmaken van de fractie van PGB. Bovendien voert hij samen met Carlo namens PGB de gesprekken over een nieuwe coalitie.