De aanhouder wint, ook op de Oisterwijkse kermis!

WP_20160715_18_29_27_ProPGB bleef touwtje trekken bij het college, omdat wij vonden dat de inwoners de dupe waren van de mislukte openingsacties. En dat heeft resultaat. Zie onderstaande brief van het college. Onze suggesties zijn het niet geworden, maar het belooft met onderstaande actie wel goed begin van de kermis in 2017 te worden.

De brief van het college aan PGB

Geachte heer Dankers,

In onze brief van 6 februari 2017 hebben wij u antwoord gegeven op de vragen over de openingsactie van de kermissen 2016. Naar aanleiding van deze antwoorden heeft u suggesties gedaan om de inwoners te compenseren en vraagt u ons om daarop te reageren.

  1. Vrijkaartjes of kortingsbonnen ter beschikking stellen aan de (kinderen van de) minima in onze gemeente.
  2. Vrijkaartjes of kortingsbonnen uitdelen aan de kinderen tijdens de kermis op vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur.

Hieronder volgt onze reactie. Overwegingen In februari hebben wij gesproken met de Nederlandse Kermisbond (hierna: NKB) over de mogelijkheden van een openingsactie. De suggesties die u in uw brief van 4 maart doet zijn toen ook aan bod gekomen. Wij danken u voor het meedenken, maar vanwege praktische haalbaarheid en uitvoerbaarheid hebben wij gekozen voor een openingsactie waarmee we een breed publiek bereiken.

Openingsactie 2017

Wij zijn in gesprek gegaan met de exploitanten die een gunning voor de kermis Oisterwijk 2017 krijgen. Dit leidt er toe dat alle exploitanten meedoen aan de openingsactie van de kermis 2017. Op de openingsdag van de kermis 2017 zullen nagenoeg alle grootvermaakzaken en familie- en kinderzaken tussen 17.00 uur en 17.30 uur gratis draaien.

De oefen- en behendigheidsspelen en consumptiezaken zullen in dit half uur met scherpe openingsacties komen. Bij elke zaak zullen wij pamfletten ophangen met daarop welke actie er geldt tijdens bovenstaand half uur. Dit om onduidelijkheden voor de bezoekers van de kermis te voorkomen.

Het kermisteam zal toezien op de naleving van de gemaakte afspraken. Overigens lopen hiernaast nog andere promotionele activiteiten, zoals de kortingsbonnendag op dinsdag, waarvan alle kermisbezoekers kunnen profiteren.

Tot slot Met deze openingsactie gaan we er vanuit dat we de kermis 2017 goed beginnen.

Was getekend, het college.