Extra kansen op een veiligere gemeente!

glasvezelDeze week stuurden wij als PGB onderstaande brief naar het college. Met vragen over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Want die aanleg, een geweldig burgerinitiatief, biedt ook kansen voor een veiligere gemeente. Hoe?

Met een kleine bijdrage kunnen we extra aansluitingspunten realiseren. Daar kunnen op korte of lange termijn camera’s bij toegangswegen aangesloten worden, wat leidt tot minder inbrekers die op weg gaan naar Moergestel. Helaas kregen de initiatiefnemers geen reactie van het college op hun aanbod. Vandaar onze vragen, lees ze hieronder:

Geacht College,

Zoals bij u bekend, is er in Moergestel een geweldig burgerinitiatief van de grond gekomen om glasvezel in het buitengebied aan te leggen. Als Partij Gemeente Belangen juichen wij dit uiteraard ook van harte toe. Uit contacten met de initiatiefnemers hebben wij inmiddels begrepen dat zij (inmiddels herhaaldelijk) bij uw college hebben aangeklopt. De reden daarvan is dat er nu de mogelijkheid is om extra aansluitpunten te maken, zodat daar beveiligingscamera’s geplaatst kunnen worden. Die kunnen geplaatst worden bij de belangrijkste toegangswegen, wat ertoe zal leiden dat er minder inbrekers een bezoek zullen brengen aan ons dorp.

Dat past dus prima in ons beleid om onze gemeente veiliger te maken. Zeker ook als je kijkt naar de recente gebeurtenissen zoals in Brussel. Het verbaast ons dan ook zeer dat de initiatiefnemers bij ons melden dat zij tot nu toe geen enkele inhoudelijke reactie hebben gekregen vanuit uw college, dat terwijl de tijd dringt. Dit past ook zeker niet in ons plaatje van burgerparticipatie.

Om die reden hebben wij de volgende vragen aan uw college:
1) Klopt het dat MoergestelGlas al diverse malen bij u heeft aangeklopt over dit onderwerp en dat u daarop nog geen (inhoudelijke) reactie heeft gegeven?

2) Ziet u mogelijkheden om onze gemeente weer wat veiliger te maken door bij de belangrijkste toegangswegen camera’s te plaatsen of kijkt u daar anders tegenaan?

3) Bent u van plan om alsnog op korte termijn te reageren op hun verzoek om extra aansluitpunten te maken voor beveiligingscamera’s?

De fractie van Partij Gemeente Belangen ziet uw antwoorden met veel belangstelling tegemoet. Daarbij het dringende verzoek om snel te reageren, zodat de initiatiefnemers vooruit kunnen.