Fietspad Haghorst móet er komen!

De weg tussen Moergestel en Haghorst is een belangrijke verbindingsroute, maar erg onveilig voor fietsers. Gemeente Hilvarenbeek heeft daarom inmiddels de weg vrijgemaakt voor een apart fietspad. Als gemeente Oisterwijk niet meedoet, zal dit fietspad halverwege eindigen. PGB nam het initiatief en startte een overleg met partij 6KB uit Hilvarenbeek.

Onveilige route
Het doet denken aan de onveilige verkeerssituatie zoals die een tijdlang van Oisterwijk naar Boxtel bestond. Pas halverwege verandert een racebaan in een veilige weg met een apart fietspad. Gemeente Haaren heeft daar nu ook actie op ondernomen.

Eenzelfde onveilige situatie blijft bestaan wanneer het fietspad van Haghorst naar Moergestel halverwege zal eindigen. Partij Gemeente Belangen nam afgelopen week het initiatief en is een overleg gestart met 6KB. PGB ziet de aanleg van het fietspad als prioriteit voor de verkeersveiligheid. Dit speelt des te meer omdat Moergestel zich wil profileren als fietsdorp.

In Hilvarenbeek is er geen twijfel over het fietspad. Wil Vennix: “Het zou zonde zijn als het fietspad halverwege stopt. Met de komst van een nieuwe raad in Oisterwijk, ben ik vol vertrouwen dat we letterlijk en figuurlijk in 2010 of 2011 aansluiting zullen vinden.”

Samen kom je verder!
“De gemeente Hilvarenbeek heeft de knoop al doorgehakt. De provincie draagt daar ook zijn steentje aan bij. Het is de hoogste tijd dat de gemeente Oisterwijk ook zijn verantwoordelijkheid neemt. Samen kunnen we deze weg een stuk veiliger maken,” aldus Carlo van Esch van PGB. “Diverse politieke partijen uit Oisterwijk noemen het fietspad Haghorst in hun programma. Samen met hen willen wij er na de verkiezingen voor gaan dat het Verkeers- en Vervoersplan wordt aangepast. De fietspad moet er wat ons betreft zeker komen!”