Gedrag verkeersdeelnemers oorzaak onveiligheid rotondes

moergestelseweg-rotondesDe 2 jaar oude rotondes op de Moergestelseweg stonden de afgelopen maanden volop in de aandacht. Wij stelden met PGB enkele vragen aan het college over de drukte en de verkeersveiligheid. De conclusie: de rotondes zorgen voor een betere doorstroom, maar het gedrag van enkele verkeersdeelnemers wekt verbazing. Het college onderneemt dan ook actie; we zijn benieuwd!

Betere doorstroom

De doorstroom op de rotondes is een stuk beter dan in de oude situatie. Wel is het zo dat in Duitsland momenteel aan het spoor gewerkt wordt, waardoor er tijdelijk meer goederentreinen door Oisterwijk rijden. Daardoor is het spoor vaker dicht en dit heeft effect op de wachttijden.

Verkeerd verkeersgedrag

De verkeerssituatie is veiliger, maar het ontoelaatbare gedrag van sommige verkeersdeelnemers wekt veel mensen, zacht gezegd, verbazing. Daarom zal het college meer gaan handhaven op deze 2 rotondes. Omdat ook veel Durendael/2College leerlingen gebruik maken van de rotondes, zal het college ook hen beter wijzen op de gevaren en verwachtingen. Daarnaast komt het college met een algemene publicatie (wij houden de Nieuwsklok in de gaten) over het gedrag op rotondes in het algemeen.

Tot slot: er komt een onderzoek naar verbetermogelijkheden voor fietsers bij ALLE rotondes in onze gemeente. Wij kijken uit naar de resultaten.

Kapelaan Huyberslaan

Wat betreft het openstellen van de Kapelaan Huyberslaan, is het college duidelijk. Dat zou een slecht idee zijn, de veiligheid en doorstroom zouden er onder te lijden hebben.

Download onze vragen en de antwoorden van het college >>