Is AB de weg kwijt in het Oisterwijkse zwembad?

PGB houdt koers: een volwaardig zwembad! Het lijkt er echter op dat AB wat betreft het toekomstige zwembad, nu al aan het zwemmen is. PGB pleit al jaren voor een volwaardig zwembad en zo is dat ook in het coalitieakkoord afgesproken.

Sander-ArkesteijnOok de raad heeft zich daarvoor uitgesproken en dus is niet de vraag of, maar op welke wijze, Oisterwijk een volwaardig zwembad krijgt. “Met de oproep voor een brede discussie over dit onderwerp, zaait Eric ten Brink van AB verwarring en dat is helemaal niet nodig.” aldus Sander Arkesteijn van PGB.

In februari sneuvelde een voorstel van het college over een nieuw zwembad in de commissie Inwonerszaken. Maar de boodschap was wethouder Smit (ook AB) wel duidelijk.

De wethouder nam als zijn opdracht mee: “een volwaardig zwembad is een bad voor zwemlessen, afzwemmen, doelgroepen, ouderen, recreatief zwemmen zonder toeters en bellen en voor verenigingen”. En ook dat “Den Donk de zoeklocatie is voor een toekomstig zwembad”. Hij heeft op zich genomen een aantal varianten uit te werken, waaronder het KNZB model. Hij betrekt daar de omgeving en de sporthal ook bij. En ook de financiële consequenties brengt wethouder Smit in beeld.

Niet alleen de wethouder van AB, maar ook de fractievoorzitter van AB, Ruud van de Ven, en de woordvoerder van AB in de commissie Inwonerszaken, Evelien Roborgh, hebben zich recent nog nadrukkelijk uitgesproken voor een volwaardig zwembad. Daarover opnieuw de discussie starten is pas echt geld en tijd verspillen. Sander Arkesteijn: “PGB wil graag op de uitnodiging van Ten Brink ingaan, maar dan wel praten over de vraag, welke varianten van een volwaardig zwembad op Den Donk we onderzocht willen hebben.”