Kadidaten kieslijst stellen zich voor: Marieke Moorman uit Moergestel

Op wie kun je stemmen op 21 maart? De eerste 10 kandidaten van PGB stellen zich voor. Op nummer 7: Marieke Moorman uit Moergestel.

“Mijn naam is Marieke Moorman. Ik ben 19 jaar, geboren en getogen in Moergestel en ben nieuw op de lijst van PGB. Ik ben actief in het Moergestelse verenigingsleven als fanatiek handbalster bij SV Roef!. Verder studeer ik HRM en werk ik in het ETZ Elisabeth. Na jaren van trouwe dienst binnen PGB van mijn moeder, Mieke Moorman, neem ik het stokje nu over.

De reden waarom ik mij inzet voor de politiek is voor mij heel duidelijk. Overal om me heen hoor ik mensen praten over dingen waar zij tegenaan lopen en over politieke besluiten waar zij het al dan niet mee eens zijn. Dit zie ik ook zeker terug bij de jeugd. Ik ben van mening dat ‘praten over’ een optie is, maar dat ‘praten met’ effectiever is. Daarom vind ik het belangrijk dat iedere stem vertegenwoordigd wordt. Ook die van de jeugd, die over het algemeen niet snel zijn stem laat horen binnen de politiek. Die vertegenwoordiger, die wil ik zijn.

Het is van groot belang dat niemand tussen wal en schip valt. Zo moet in alle behoeften in de zorg voorzien kunnen worden. Zorg moet dichtbij zijn en moet snel en goed geregeld worden. De burger moet zo weinig mogelijk extra last ervaren bij het regelen van zorg. Vooral bij (psychische) jeugdzorg blijkt dit vaak lastig. Een sociale partij als PGB wil goede en snelle zorg bewerkstelligen. Om deze reden wil PGB een integraal zorgloket realiseren, waar je met al je zorgvragen terechtkunt.

Ik heb het gevoel dat onze jeugd vaker tussen wal en schip dreigt te vallen. Wat betreft uitgaan bijvoorbeeld of wat betreft (betaalbaar) wonen. Dit moet en dit kan beter. Hiervoor moet er eerst geluisterd worden naar de inwoners en moet daarna beleid gevormd worden.

Kortom: politiek voeren doe je samen. Het is belangrijk dat er geluisterd wordt naar de inwoners en dat zij vooraf betrokken worden bij besluitvorming. PGB praat met de inwoners, in plaats van dat er besloten wordt over inwoners. Zo komen we tot inzichten en besluiten die doordacht zijn en gesteund worden door iedereen. Want dat is waar het om draait in een gemeente: de burgers. Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van PGB: een partij die luistert!”