Kandidaten kieslijst stellen zich voor: Mart Ermen

Op wie kun je stemmen op 21 maart? De eerste 10 kandidaten van PGB stellen zich voor. Op nummer 8: Mart Ermen uit Oisterwijk.

“Ik ben geboren op de Baerdijk en getogen in Oisterwijk. De wijk Bunders heb ik gebouwd zien worden, daarna in Pannenschuur gewoond en tegenwoordig woon ik in de Waterhoef.

Ruim 30 jaar geleden belandde ik in de politiek via Agaath Oostrom, nadat ze haar eigen partij was begonnen. Via fusie en na de herindeling werd ik lid van Partij Gemeente Belangen. Ik ben nu actief in de commissie Ruimtelijke Zaken. Ik wil zuiver naar de lokale zaken te kunnen kijken, zonder (landelijk) partijprogramma van bovenaf en dat doet PGB als lokale partij. Ik werd politiek actief, omdat ik dan bij de bron van beleid zit. Dáár kun je invloed uitoefenen. Daarbij is het belangrijk om te weten wat er onder de inwoners leeft, om samen met hen beleid én uitvoering te bepalen. Met name op gebied van ruimtelijke zaken en verkeer. En dan door echt te luisteren en ook iets te doen met de inbreng. Dat verklaart meteen de keuze voor PGB: PGB luistert en zet de inwoners centraal.

Ook de focus op kernen, wijken en buurten met hun eigenheid vind ik belangrijk. Je kunt niet alle wijken over één kam scheren. Daarom moet leefbaarheid ook per wijk of buurt bekeken worden. Zo kun je op het niveau van Oisterwijk naar afval en afvalscheiding kijken. Maar voor Moergestel is het belangrijk dat ze niet voor alles helemaal naar de milieustraat hoeven rijden, dat ze een aantal zaken in eigen dorp kwijt kunnen. Dat ontlast gelijk de milieustraat waar nu de wachttijden slecht zijn. PGB maakt zich sterk voor een brengpunt in Moergestel en verbetering van de milieustraat in Oisterwijk.

In het dagelijks leven houd ik me bezig met (logistieke) automatisering, ik implementeer een Zweeds ERP (Enterprise Resource Planning) pakket, zogezegd software voor integraal bedrijfsbeheer. Ik houd me vooral bezig me alle logistieke functies binnen bedrijven.

Naast werk en politiek ben ik actief waterpoloër, bestuurslid van de Oisterwijkse Zwemclub, lid van DEC en bezig met natuur en milieubeheer, o.a. als lid van vogelwerkgroep Midden-Brabant. Daarnaast steun ik en draag ik organisaties als B-team, Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Vogelbescherming en de Faunabescherming een warm hart toe. Door de natuur is Oisterwijk een grote (toeristische) trekpleister. Die natuur moeten we beschermen en de biodiversiteit zo mogelijk versterken en de juiste balans zoeken met recreatie. Ook daar maak ik me graag – samen met PGB – sterk voor.”