Kandidaten kieslijst stellen zich voor: Rob van Seters

Op wie kun je stemmen op 21 maart? De eerste 10 kandidaten van PGB stellen zich voor. Op nummer 5: Rob van Seters uit Moergestel.

Als rasechte Tilburger vertrok ik op 30-jarige leeftijd naar Moergestel. Inmiddels woon ik hier bijna 30 jaar. Ik woon aan de Raadhuisstraat. Voor mij niet alleen de mooiste straat van Moergestel, maar bij de dagelijkse files op de A58, helaas ook de drukste.

Nooit heb ik een seconde spijt gehad van de verhuizing naar Moergestel. De sfeer, de gezelligheid, het menselijke dorpskarakter en de rust in het dorp vinden we fantastisch. De Oisterwijkse bossen en vennen op loopafstand maken de ‘parel in ‘t groen’ voor ons helemaal waar. Ook het centrum van Oisterwijk met winkels, cultuur en horeca laat weinig te wensen over. Inmiddels wonen en werken onze kinderen in de Randstad. Ons dorp heeft hen (nog) niet te bieden wat zij zouden willen.

In het dagelijks leven werk ik in heel Brabant. Ik ben eigenaar van een adviesbureau in Tilburg. Bijna alle activiteiten die we uitvoeren, vinden plaats in het onderwijs. We verzorgen opleidingen, adviseren en coachen leerkrachten en directeuren. En we voeren op scholen voor lager, middelbaar en hoger onderwijs ontwikkelingstrajecten uit. Onderwijs zit mij in hart en nieren. Als 21-jarige werkte ik al op scholen voor speciaal onderwijs. Kinderen met leerproblemen hebben mijn hele werkzame leven een streepje voor gehad. Ik heb me hierin verdiept en de laatste jaren steeds verder in gespecialiseerd.

Als raadslid van de lokale partij PGB wil ik me de komende jaren inzetten voor goed en effectief onderwijs. Gelijke kansen voor alle kinderen, passend onderwijs, verbetering van onderwijskwaliteit, aandacht voor gezond leven en het leren van vaardigheden die er de komende jaren in onze samenleving werkelijk toe doen, zijn voor mij belangrijke speerpunten.

Tot slot wil ik dat we Oisterwijk, Moergestel en Heukelom nóg aantrekkelijker maken voor onze jongeren, waardoor een steeds grotere groep onze Oisterwijkse samenleving verbindt en sterker maakt. Het is mijn wens om allereerst betaalbare woonruimte voor onze jongeren te gaan realiseren enerzijds én voor de ouderen anderzijds. Ook wil ik me sterk maken voor een uitdagende en energieke ‘parel’ waar uiteraard mijn eigen kinderen, maar alle jongeren zich thuis voelen. En waar meer werk, meer uitdaging, meer recreatie en allerhande faciliteiten jongeren aantrekt. Om hier te komen wonen en om hier te blijven wonen.