Kees van Elderen opnieuw lijsttrekker PGB in gemeente Oisterwijk

kees_van_elderenklTijdens de ledenvergadering van 18 november 2013 is Kees van Elderen opnieuw gekozen tot lijsttrekker van Partij Gemeente Belangen (PGB). Vanaf 2010 zit hij als fractievoorzitter namens PGB in de raad. Hij trekt de kar samen met raadslid Carlo van Esch uit Moergestel, momenteel tevens voorzitter van de commissie Ruimtelijke Zaken.

Voldoende uitdagingen

De kersvers gekozen lijsttrekker ziet nog volop politieke uitdagingen in Oisterwijk, zoals het zwembad, KVL en de 3 decentralisaties. ‘De afgelopen jaren zijn we erin geslaagd een nieuwe weg in te slaan waarbij de burgerparticipatie flink is verbeterd, maar we zijn er nog niet,’ aldus Van Elderen. Daarom wil hij zijn kennis en ervaring de komende jaren blijven inzetten om de ingezette koers met kracht voort te zetten.

Van Esch gaat door, Oerlemans en Van Doremaele stoppen

Carlo van Esch, die teamleider RO is bij buurgemeente Oirschot, is ook opnieuw verkiesbaar voor de gemeenteraad. De Moergestelnaar zit al sinds 2010 in de raad. Jan Oerlemans en Eef van Doremaele hebben besloten te ‘stoppen’. Zij vinden het tijd om het stokje over te dragen aan de nieuwe generatie. Oud-wethouder Oerlemans formuleert het als volgt: ‘We hebben binnen onze partij een aantal ambitieuze en gedreven jongeren, dus ik kan mijn taken met een gerust hart overdragen’.

Aanstormend talent

Partij Gemeente Belangen spreekt aan en heeft daardoor voldoende aanwas. Dion Dankers, lid van de commissie Algemene zaken, Sander Verwoerd van de commissie Ruimtelijke Zaken en Mieke Moorman en Sander Arkesteijn, leden van de commissie Inwonerszaken, zijn kandidaat voor het raadslidmaatschap. Dat geldt ook voor nieuwkomer Rob van Seters uit Moergestel. De volledige definitieve lijst van PGB wordt later bekend gemaakt.