Kees van Elderen stopt als raadslid in Oisterwijk

Kees-van-Elderen-2016Vandaag maakte Kees van Elderen bekend dat hij per 1 juli 2016 stopt als raadslid in Oisterwijk. Na 8 jaar raadswerk namens Partij Gemeente Belangen, vindt hij het nu een goed moment om het stokje over te dragen. In de raadsvergadering van 9 juni a.s. neemt hij afscheid.

Hij kijkt met tevredenheid terug op zijn raadsperiode, waarin hij zich namens de inwoners volop inzette voor de mooie gemeente. Kees van Elderen: “Natuurlijk waren er in de afgelopen jaren ups en downs, maar samen hebben we de afgelopen jaren een hoop weten te bereiken. Denk aan fietspad Haghorst, de ontwikkeling van KVL en een nieuw volwaardig zwembad, dat er nu écht gaat komen.”

Tweemaal lijsttrekker voor PGB
Kees van Elderen trad in 2008 toe tot de gemeenteraad, als opvolger van Piet Meeuwis. Daarna werd hij bovendien twee keer lijsttrekker namens PGB, zowel in 2010 als in 2014. Onder zijn bezielende leiding groeide de lokale partij beide keren; de laatste keer werd PGB de derde partij van Oisterwijk.

Voldoende enthousiaste opvolgers
Na de verkiezingen in 2014 droeg Kees het fractievoorzitterschap over aan Carlo van Esch. En nu heeft hij ervoor gekozen om ook het raadslidmaatschap te beëindigen. “Alhoewel we hem als politicus en als mens gaan missen, respecteren we zijn keuze,” aldus Carlo van Esch: “Ik ben ervan overtuigd dat we de komende jaren nog steeds gebruik mogen blijven maken van zijn ervaring en expertise, vooral op financieel gebied.”

PGB gaat nu zo snel mogelijk aan de slag om een vervanger voor de raad te regelen. Met de vele actieve leden binnen de partij, verwacht Carlo van Esch dat dat geen probleem zal zijn. Het nieuwe raadslid kan waarschijnlijk al in de raadsvergadering van 7 juli 2016 beëdigd worden.