Kwaliteitsverbetering markt


PGB komt op voor de marktkees_kees_markt

Fractievoorzitter Kees Rijnen heeft vandaag aan burgemeester Hans Janssen een notitie aangeboden over “Kwaliteitsmarkt de Lind”. Hierin doet PGB het voorstel voor een andere opstelling van de weekmarkt. Doel is om meer recht te doen aan het cultuurhistorische karakter van de Lind. Maar ook om de markt aantrekkelijker te maken voor de inwoners en andere bezoekers.


Kees van Elderen en Kees Rijnen bij de markt

Al jaren wordt er over de opstelling van de markt gepraat. Niemand is er echt gelukkig mee. “Daar moet een oplossing voor komen.” aldus Kees Rijnen.

Open opstelling marktkramen
In het voorstel wordt de markt uitsluitend aan de noordzijde van de Lind opgesteld. De zuidzijde blijft beschikbaar voor het verkeer, waarmee het centrum goed bereikbaar blijft voor hulpdiensten. Een deel van de markt wordt verplaatst naar het Lindeplein. Daarmee wordt het winkelklimaat verbeterd, omdat de kramen deels met het gezicht naar de winkels worden geplaatst. Dat is in het belang van zowel de markt als van de winkeliers.

Markt opgedeeld naar productgroep
In het voorstel wordt uitgegaan van segmentering. PGB stelt voor om op het Lindeplein de groentemarkt, bloemen en planten e.d te situeren, liefst in een open opstelling. “Dat zal een positieve bijdrage leveren aan de verlevendiging van het Lindeplein” aldus Kees Rijnen.

Samen goede afspraken maken

De veiligheid op aantrekkelijkheid van de markt wordt verstrekt met een kwaliteitsimpuls. Zo moeten nadere afspraken worden gemaakt over de op- en afbouw van de markt, zodat bedrijfsauto’s en aanhangers tijdens de markt elders worden gestald.

Het voorstel van PGB geeft uitzicht op een duurzame oplossing van de al jaren voortslepende discussie over de markt. “Wij willen graag dat ons voorstel een serieuze kans krijgt.” aldus Kees Rijnen. Daarom stelt PGB voor om dat te bespreken in de eerstvolgende commissie MABZ en een werkgroep samen te stellen waarin alle betrokkenen zijn vertegenwoordigd.

De uitgebreide notitie “Kwaliteitsmarkt de Lind” is voor belangstellenden beschikbaar. Hij is aan te vragen via info@ partijgemeentebelangen.nl.