Maandag 28 april: Presentatie concept coalitieakkoord AB, VVD en PGB

Volop mailverkeer, keukentafelgesprekken, tientallen telefoontjes en vele vergadermomenten. De afgelopen weken hadden Algemeen Belang (AB), VVD en Partij Gemeente Belangen een hotline om samen tot het coalitieakkoord 2014-2018 te komen. Nu de laatste puntjes bijna op de i zijn gezet, is het tijd om iedereen kennis te laten nemen van het concept akkoord.

logo-ABlogo-vvdPGB-logo-w169-h130

Maandag 28 april maken de drie partijen het concept coalitieakkoord bekend om 19.30 uur in het Raadhuis van gemeente Oisterwijk. Concept akkoord, want de ledenvergaderingen van de politieke partijen moeten nog het akkoord bekrachtigen.

Prettige samenwerkingCarlo-van-Esch

De informateur / formateur, de heer Frans Slangen geeft dan ook een toelichting op het formatieproces. Daarna zijn alle vragen over het proces en de inhoud van het coalitieakkoord aan de fractievoorzitters van de beoogde coalitiepartijen van harte welkom. Carlo van Esch fractievoorzitter PGB over het proces: “Maandag kunnen we meer vertellen, maar wij vinden in ieder geval dat het proces in een prettige sfeer verlopen is. Alle partijen hebben goed naar elkaar geluisterd en zich continue constructief ingezet om tot een akkoord te komen.”

Reacties zijn welkom

Alle drie de fracties willen burgers  en de oppositiepartijen PrO en CDA nadrukkelijk de gelegenheid geven op het akkoord te reageren. Het coalitieakkoord zal daarom direct na de persbijeenkomst op de website geplaatst worden en aan de oppositiepartijen worden gemaild. Wij plaatsen het ook zo snel mogelijk op onze website. Als PGB vinden wij het erg belangrijk om de mening van de inwoners te horen. Schroom dus niet: stel je vragen en plaats je opmerkingen over het akkoord! Mailen kan naar info@partijgemeentebelangen.nl ook als je andere vragen of ideeën hebt voor Oisterwijk, Moergestel of Heukelom!