De Raad in Oisterwijk op 8 oktober: met fietsverkeer in de Hoogstraat en meer

PGB gaat in op de politieke agenda

Carlo-van-EschOp 8 oktober a.s. komt de raad weer bijeen. Helaas gaat het wéér niet over zwembad. Dat is al voor de 3e keer in successie teruggetrokken door de wethouder. Normaal zou je dan zeggen, 3 keer is scheepsrecht, maar die vlieger gaat in dit geval niet op. Hoeveel kansen moet de wethouder nog hebben om met een fatsoenlijk voorstel te komen zodat we in Oisterwijk kunnen gaan bouwen aan een nieuw volwaardig zwembad? Gelukkig staan er nog wél andere onderwerpen op de agenda.

Fietsverkeer Hoogstraat
Op het eerste oog misschien niet zo aansprekend als het zwembad, maar toch zeker niet onbelangrijk. Bijvoorbeeld het fietsverkeer in de Hoogstraat in Oisterwijk. De commissie Ruimtelijke Zaken was overduidelijk: Gewoon houden zoals het nu is (1 richtingsverkeer voor fietsers). Vooral het feit dat de wethouder de oproep van de raad in een motie(!) naast zich neer heeft gelegd om eerst in gesprek te gaan met de inwoners, stuitte de volledige commissie tegen de borst. De wethouder heeft beloofd met een aangepast voorstel te komen in de raad van 8 oktober a.s., maar de vraag is of hij de boodschap goed begrepen heeft. Wij zijn benieuwd.

Bedrijfsuitbreiding buiten het beleid
Een ander onderwerp is de voorgenomen uitbreiding van het bedrijf Tobroco aan de Industrielaan in Oisterwijk. De wethouder kreeg in de commissie RZ niet uitgelegd waarom de plannen zouden passen in het ruimtelijk beleid van de gemeente. Enige reden was volgens hem behoud van werkgelegenheid. Maar het bedrijf is nu al groter dan we in de Structuurvisie Bedrijventerreinen hebben vastgelegd en wil ook nog eens naar een zwaardere milieucategorie dan is toegestaan. Ook nu zijn we weer uitermate benieuwd naar de aanvullende argumentatie van de wethouder.

En meer…
Alle andere onderwerpen staan op de website oisterwijk.raadsinformatie.nl. Onze raadsleden bespreken dit voor met onze achterban op maandag 5 oktober a.s. vanaf 20.30 uur in het raadhuis op De Lind in Oisterwijk. Als u mee wilt praten over deze onderwerpen of wilt u iets anders aankaarten, dan bent u van harte welkom. Mailen kan ook altijd via info@partijgemeentebelangen.nl.

Je kunt ons ook volgen op facebook >>