PGB gaat voor volledig, vrijliggend, veilig fietspad

fietspad-logo

In de perspectiefnota (PPN) voor de komende jaren zegt het college dat het een verantwoorde keuze is om nog in deze coalitieperiode (voor 2018) een volledig fietspad van Moergestel naar Haghorst te realiseren. Heel goed wat PGB betreft. Maar uit vragen die de VVD heeft gesteld en de cijfers, blijkt het ineens te gaan over een minimale variant. Houdt het college de raad en de inwoners deels een worst voor? PGB wil graag helderheid en zal aanstaande donderdag de raad vragen om een duidelijk standpunt in te nemen.

Een vrijliggend fietspad of niet?

Het college zet nu in op een minimale variant, met fietsstroken op een aantal delen van het traject. Geen volledig vrijliggend fietspad dus! Financieel gezien is ook nog onduidelijk of het fietspad wel in aanmerking komt voor subsidie. Zonder subsidie zijn de kosten dan €0,9 miljoen en worden de kosten van het volledige fietspad geschat op €1,4 miljoen.

Veiligheid staat voor PGB voorop en de fietsstroken voldoen dan niet, met al het (grote) verkeer dat hier rijdt. PGB gaat daarom nog steeds voor een vrijliggend fietspad, maar het kostenplaatje moet wel duidelijk zijn. Daarover wil PGB vooraf helderheid. Zo nodig doen we concessies aan de uitvoering, maar niet aan de veiligheid.

Bekijk de perspectiefnota >>

Lees de vragen van de VDD >>