PGB maakt top vijf bekend

Partij Gemeente Belangen is eruit. Kees van Elderen voert in maart de kieslijst aan. Directe steun krijgt hij van de commissieleden Carlo van Esch en Eef van Doremaele, oud-wethouder Jan Oerlemans en nieuweling Dion Dankers.pgbtop5
vlnr: Dion Dankers, Carlo van Esch, Kees van Elderen, Eeef van Doremaele en Jan Oerlemans

In café-restaurant De Schouw in Moergetsel stemden de leden van PGB maandagavond over de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart 2010. “Met deze vijf mensen hebben we een goede basis om aan de toekomst tebouwen en kunnen we er voor de inwoners zijn. Samen met de lijsttrekker vormen de ‘vier musketiers’ een hecht team dat ervoor gaat,” aldus één van de leden.

Kees van Elderen is nu officieel de nieuwe lijsttrekker van Partij Gemeente Belangen. De oud Rabobankdirecteur is al vele jaren actief in Oisterwijk, nu als voorzitter van de VOS (Vereniging van Oisterwijkse Spelers). Hij draagt als commissielid MABZ en raadslid zijn steentje bij aan de gemeenschap en maakt zich hard voor een goed financieel beleid en heldere communicatie met de burgers. Over de andere PGB-raadskandidaten is hij duidelijk: “Ik ben blij met zo’n competente ploeg, van jong tot oud en van nieuw tot zeer ervaren. En met een breed scala aan kennis en kunde.”

Moergestelnaar Carlo van Esch maakt zich onder meer sterk voor meer starterswoningen en een prettige leefomgeving. Carlo is actief in de commissie Middelen en Algemeen Bestuurlijke Zaken (MABZ), maar heeft ook ruime ervaring op het gebied van Ruimtelijke Zaken. Mede door zijn werk als projectleider leefbaarheid kleine kernen in gemeente Oirschot heeft hij extra oog voor Heukelom en Moergestel. In zijn privéleven is Carlo druk in het ‘Gestelse’ verenigingsleven, onder meer in de carnavalsvereniging.

Als oud directeur van een Onderwijsbegeleidingsdienst en tegenwoordig bestuurslid van de Franciscus Stichting is de expertise van Eef van Doremaele duidelijk: jeugd, zorg en welzijn: “Ik vind dat iedereen het recht heeft om zich te kunnen ontwikkelen. Onderwijs moet voor kinderen én volwassenen toegankelijk zijn. Naast de commissie Inwonerszaken, waar ik mij nu voor inzet, ben ik zeer geïnteresseerd in het buitengebied en ons cultureel erfgoed. Ik heb meerdere beleidsvelden goed in het oog.”

De derde musketier, oud-wethouder Jan Oerlemans, besloot terug te keren in de actieve politiek. “Op de achtergrond ondersteunde ik de PGB-fractie en heb enkele projecten begeleid. Maar de laatste tijd begon het weer te kriebelen. Ook vroegen veel mensen of ik terug wilde komen in de politiek. Ik zie nog veel verbeterpunten voor Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. Daar hoop ik de komende jaren samen met de anderen het nodige aan te kunnen doen. Mijn aandachtsgebieden liggen met name bij sport & welzijn en leefbaarheid.”

Voor Dion Dankers is de politiek een nieuwe uitdaging. Hij is de laatste jaren vooral actief in de wijk Pannenschuur, o.a. als voorzitter van de wijkadviesraad en als voorzitter van de medezeggenschapsraad van basisschool Den Akker. In het dagelijks leven is Dion leidinggevende bij de IND, de Immigratie en Naturalisatiedienst. Hij zal vooral aandacht schenken aan veiligheid en andere zaken die inwoners van de wijken en kernen na aan het hart gaan.