PGB wil een zwembad in Oisterwijk, de feiten op een rij

PGB-gaat-voor-een-zwembad-in-OisterwijkDat gemeente Oisterwijk over een paar jaar geen zwemvoorziening meer heeft, dat willen wij als PGB voorkomen! Daar hebben we ons hard voor gemaakt en dat blijven we doen. We zetten graag nog even de feiten van de afgelopen tijd op een rij.

Raadsvergaderingen over Zwembad De Leye

  • In de Raad van 15 november 2012 doet het college het voorstel om zwembad de Leye te sluiten. En dat zonder alternatief, dat is voor PGB niet acceptabel! Wij stemmen, notabene als coalitiepartner, daarom unaniem tegen.
  • Het voorstel wordt toch aangenomen met PrO, VVD en oppositiepartij CDA voor. Helaas!
  • In de Raad van 27 juni 2013 doet het college een voorstel over het vervolgtraject.
  • PGB vraagt om een breder onderzoek naar een alternatieve zwemvoorziening, bijv. op D’n Donk. Alle andere partijen steunen dit voorstel van PGB! Het college broedt nu tot het eind van 2013 op dit onderzoek. We zijn heel benieuwd naar de resultaten van het door de raad gevraagde onderzoek naar alternatieven.

PGB wil als enige al sparen voor een zwembad

Bij de behandeling van de Begroting op 7 november 2013 doet PGB het voorstel om alvast € 180.000 van het jaarlijke overschot te reserveren voor een nieuw zwembad. Dat krijgt (nog) geen steun van de andere partijen, zelfs niet van AB.

Kortom: PGB blijft naar wegen zoeken om in Oisterwijk een nieuw zwembad te realiseren.