PGB wint politieke dag bij 2College Durendael

PGB-wint-verkiezingen-2CollegeDurendaelDe eerste krachtmeting tussen de partijen vóór de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, vond plaats op Durendael. Partij Gemeente Belangen werd vertegenwoordigd door leerlingen Lotte, Tessel, Joyce en Dion (PGB). Een beter team hadden wij niet kunnen wensen: PGB behaalde een klinkende overwinning!

Voorbereiding op de politieke dag

4 VWO-leerlingen kiezen weken voor de politieke dag voor een politieke partij. Per groepje bereiden zij zich voor op de strijd met de andere leerlingen. Zij worden begeleid door iemand van de betreffende partij (voor PGB Dion Dankers). Die partijleden gaan ook de strijd met elkaar aan en wel in een debat, bekeken door honderden leerlingen! Aan het eind van de ochtend volgen dan de verkiezingen.

Debat

De politieke dag op 22 november begon met een debat, waarin voornamelijk de lokale politici hun standpunten konden vertellen over 3 stellingen die gingen over:

1. Het betrekken van jongeren bij de politiek,
  2. Oisterwijk heeft een populistische partij nodig
  3. De moderne nieuwbouw in de gemeente Oisterwijk.Politieke-dag-2College-Durendael
    PrO kwam als nipte winnaar uit het debat en ging met een kleine voorsprong richting de presentaties van de leerlingen.

Top presentatie, topprestatie!

Alle leerlingen gedurende de ochtend verschillende lokalen langs om te luisteren naar de presentaties van de politieke partijen in de gemeente Oisterwijk. Voor alle partijen werden deze presentatie verzorgd door leerlingen van 2College. Voor Partij Gemeente Belangen werd dit gedaan door Lotte Paijmans, Joyce Hoeven en Tessel Hangelbroek.

Zij brachten 3 onderwerpen die betrekking hebben op jongeren onder de aandacht met een mogelijke oplossing:

• Veilig fietsen: Veiliger fietsen in Oisterwijk door de kruisingen met het Stroomdalpad (rode fietspad) uniform te maken met o.a. spiegels voor het overzicht en extra borden en stopstrepen.
  • De gemeente Oisterwijk aantrekkelijker voor de jeugd: Oisterwijk aantrekkelijker maken door winkels in de kernen uit te breiden met interessante winkels voor de jeugd en een discotheek in Tiliander en Den Boogaard op vrijdagavond.
  • Een nieuw zwembad: De Leye gaat sluiten maar niet getreurd want als het aan hun ligt komt er een nieuw zwembad op Den Donk.

Joyce, Lotte en Tessel hebben de aandacht zo goed getrokken dat ze met de felbegeerde winst aan de haal gingen! Super!

De definitieve uitslag

De exacte uitslag van de scholierenverkiezing op Durendael

1. PGB 159 stemmen
  2. PRO 143