Raad Oisterwijk reageert op vraag uit buurgemeente Haaren

Haaren-2Het hangt al langer in de lucht: de discussie over de gemeentelijke samenwerking tussen gemeente Haaren en gemeente Oisterwijk. Donderdag 9 oktober staat de gemeentelijke samenwerking op de politieke agenda in Haaren. De Oisterwijkse raadsleden reageren eensgezind in een open brief aan ‘onze buren’.

Aan de raadsleden van de gemeente Haaren
Oisterwijk, 6 oktober 2014

Geacht gemeenteraadslid,

Door het Rijk en de provincie worden gemeenten aangespoord om te gaan samenwerken of te fuseren met andere gemeenten. In uw gemeente wordt donderdag door de raad gediscussieerd over de vraag met welke gemeente er samengewerkt zou kunnen gaan worden. Op termijn kan dit gaan leiden tot een volledige fusie al dan niet gepaard gaande met een herindeling.

Het dorp Haaren is maatschappelijk heel nauw verbonden met Oisterwijk. Veel inwoners denken er zo ook over, bleek recent uit een in Haaren gehouden bijeenkomst en de vele uitingen hiervan richting de Oisterwijkse politiek. Wij beseffen verder dat de dorpen Helvoirt, Esch en de Biezenmortel ook ieder hun voorkeur en maatschappelijke binding hebben.

Wij, als gezamenlijke politieke partijen van Oisterwijk, staan daarom open voor een dialoog over welke vorm van samenwerking , op welk niveau dan ook, met inwoners van de gemeente Haaren.

Wij wensen u veel wijsheid toe bij de discussie over dit onderwerp.

Met vriendelijke groet,

De politieke partijen van de gemeente Oisterwijk,

Partij Gemeente Belangen (PGB)
VVD