Gratis snoeiafval in Moergestel verleden tijd?

bos-bladeren

Vallende bladeren in de dakgoten, in de vijvers en op straat. De herfst is aangebroken. Tijd om de tuin winterklaar te maken. Moergestelnaren konden het snoeiafval alweer een paar jaar op bepaalde dagen gratis wegbrengen bij de firma Bruurs in Moergestel. Een initiatief dat destijds door PGB was ingebracht. Maar nu heeft PGB signalen ontvangen dat het college deze mogelijkheid zou hebben geschrapt. Dat terwijl er volgens velen in Moergestel gretig gebruik van wordt/werd gemaakt!

En juist op dit moment is het bovendien extra lastig om met snoeiafval vanuit Moergestel naar de milieustraat in Oisterwijk te rijden, nu de Moergestelseweg ter hoogte van de Groenstraat is afgesloten vanwege de aanleg van de nieuwe rotonde.

PGB heeft naar haar weten niet eerder iets gehoord over het schrappen van het gratis wegbrengen van snoeiafval. Daarom hebben we een aantal vragen gesteld aan het college. Je vindt ze in onze brief hieronder.

BRIEF AAN HET COLLEGE

Geacht College,

Een aantal jaren geleden is na ons initiatief de mogelijkheid gekomen om een aantal dagen in het voor- en najaar gratis snoeiafval te brengen bij de firma Bruurs aan de Heuvelstraat in Moergestel. Recent hebben wij signalen ontvangen dat uw College deze mogelijkheid zou hebben geschrapt. Dat, terwijl in onze beleving er in Moergestel gretig gebruik van wordt/werd gemaakt. Het is juist op dit moment ook extra lastig om met snoeiafval vanuit Moergestel naar de milieustraat in Oisterwijk te rijden, nu de Moergestelseweg ter hoogte van de Groenstraat is afgesloten (aanleg rotonde). Voor zover bij ons bekend, hebben wij over het voorgaande eerder niets vernomen. Daarom hebben wij de volgende vragen aan u.

1) Klopt het dat de mogelijkheid om snoeiafval in Moergestel te brengen is komen te vervallen?
2) Zo ja, wanneer heeft u dat besloten en waarom?
3) Zo ja, op welke manier heeft u onze inwoners (vooral die van Moergestel) en de raad hiervan op de hoogte gesteld?
4) Ziet u (alternatieve) mogelijkheden voor Moergestel om hun snoeiafval (of eventueel nog meer andere afvalstromen) in het eigen dorp te brengen, zodat ze niet helemaal naar de milieustraat in Oisterwijk hoeven te rijden?

De fractie van Partij Gemeente Belangen ziet (mede namens de inwoners van Moergestel) uw antwoorden met veel belangstelling tegemoet.