Stem jij lokaal bij de provinciale verkiezingen 18 maart?

Brabant-sticker

Vorig jaar kon je jouw stem verzilveren in de gemeente. Over twee weken kun je dat voor de provincie doen. Heb jij al enig idee op welke partij je gaat stemmen? Ook voor een lokale partij als PGB is deze uitslag belangrijk. Want veel van wat we in onze gemeente doen, kan mede dankzij de provincie. Tijd dus om de balans op te maken.

Dan zien we dat Lokaal Brabant wat ons betreft een goede insteek kiest: lokaal waar het kan en regionaal waar nodig. Bovendien vind de partij wanneer er we een provinciaal besluit is: zoek dan wel draagvlak bij de inwoners die hier mee te maken hebben. Daar zijn wij het van harte mee eens.

Een aantal punten uit hun programma, die ook ons aanspreken en die ‘over de gemeente heen gaan’:

• Alle inwoners moeten mee kunnen doen in de maatschappij;
  • Lokale overheden krijgen meer vrijheid en verantwoordelijkheid op het gebied van ruimtelijke ordening;
  • Het huishoudboekje van de provincie moet op orde zijn: er mag niet meer uitgaan, dan dat er binnenkomt;
  • Benut eerst bestaande (leegstaande) bedrijventerreinen, voordat je nieuwe bouwt;
  • Lokaal Brabant is fel tegen het boren naar schaliegas;
  • En juist voor het voltooien van het Nationaal Natuurnetwerk (de Ecologische Hoofdstructuur of EHS);

Wil jij zelf meer weten over Lokaal Brabant? Kijk dan op hun wesbite >>>

Of doe de Stemwijzer op stemwijzer.nl >>>