Verkiezingen 2020

**Houd deze pagina in de gaten voor het laatste (PGB)- verkiezingsnieuws**

Wij zijn als PGB druk bezig met de voorbereidingen voor de verkiezingen. Dit wordt dé pagina waar je alles op kunt vinden.

Het laatste nieuws:

Woensdag 18 november

Op maar enkele plekken in Nederland zijn er dit jaar gemeenteraadsverkiezingen. Waaronder in gemeente Oisterwijk. Normaal zijn er elke 4 jaar verkiezingen en die waren er nog in 2018. Maar dit jaar is een uitzondering. Want per 1 januari 2021 komt Haaren bij Oisterwijk, Moergestel en Heukelom! Daarom zijn er zogeheten herverdelingsverkiezingen. Die verkiezingen vinden plaats op 18 november 2020.

Extra raadszetels

In gemeente Oisterwijk zijn nu nog 21 zetels in de gemeenteraad. Met de komst van Haaren (ruim 5800 inwoners) krijgen we er ook 2 zetels bij.

Hoe zit het nu? Dankzij de grote steun van de inwoners werd PGB de grootste partij in 2018. We kregen 6 zetels. Door wisselingen in de samenstelling van de raad is de verdeling verder: Algemeen Belang (4), VVD (4), PrO (3), CDA (2), fractie De Laat (1) en fractie Stefanie Vulders (1).

Andere partijen die meedoen

Dit jaar doen er 7 partijen mee aan de verkiezingen, in alfabetische volgorde:

En dan nog goed nieuws! Zowel fractie De Laat (Oisterwijk) als Samenwerking ’95 (Haaren) sluiten zich voor de verkiezingen aan bij Partij Gemeente Belangen.

Op weg naar de verkiezingen – het programma van PGB

We zijn met een heel team momenteel druk bezig met het verkiezingsprogramma. Dat vullen we op meerdere manieren:

  • Alle PGB-leden kijken zelf rond en vragen aan familie, vrienden, bekenden uit de 4 kernen wat er speelt in hun buurt en wat er (nog) beter of anders zou kunnen;
  • We hebben in drie interactieve ‘Kahoot’ – sessies in Oisterwijk, Haaren en Moergestel inwoners op stellingen laten stemmen en zijn daarna samen in gesprek gegaan;
  • Er is een PGB-panel die we bevragen over actuele onderwerpen (meedoen? mail dan even naar info@partijgemeentebelangen.nl);
  • Uiteraard houden we de politieke agenda in de gaten, wat staat er de komende tijd te gebeuren?;
  • En er is veel kennis en kunde aanwezig bij  PGB-leden zelf.