Verrassingen blijven uit, VVD en AB blijven Oisterwijk regeren

scheur-ab-vvd-pgbNa de breuk met PGB, gaven VVD en AB in de speciale raadsvergadering van 18 juni aan, dat hun informateur naar de beste coalitie moest zoeken. Alle opties stonden open volgens hen. Deze open houding gaf ons enige hoop. IJdele hoop bleek. Al zou een goed gesprek door de partijen onderling op zijn plek zijn, voor de coalitievorming had dat geen zin meer. Voor de informateur was de uitkomst al snel duidelijk. En in een eenzijdig ‘gesprek’ werd dat ons binnen een kwartier duidelijk gemaakt. Jammer, want wij hoopten op een open houding en een luisterend oor.

Anderzijds wilden wij ook graag luisteren, want nog steeds wachten wij op een helder antwoord op de vraag: “Waarom is er geen basis meer voor AB en VVD om met PGB verder te gaan?” Dat antwoord blijven beide partijen schuldig, ze blijven in vaagheden en kleine punten van kritiek hangen.

Lees het verslag van informateur Jan Slaghuis >>

Wat betekent dit voor de nabije toekomst?

En nu? Blijft het coalitieakkoord in stand? Waarom vond de breuk dan plaats? Of wordt het akkoord aangepast? Wij zijn heel benieuwd en hopen dat mogelijke aanpassingen én de gevolgen duidelijk uitgelegd worden aan ons en aan de inwoners van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom. En dan wordt ook duidelijk waar PGB het verschil maakte.

In de oppositie

Voor PGB is nu een rol als oppositiepartij weggelegd. Samen met PrO, dat vorige week via fractievoorzitter Ruud van der Star ook al de vrees aangaf dat de uitkomst al duidelijk was. VVD en AB staan nu met zijn tweeën aan het roer.
Donderdag 2 juli volgt de eerste raadsvergadering. Ook daar gaan we als altijd gemotiveerd, opbouwend kritisch in. Want we willen als PGB, samen met andere partijen het beste besluit nemen over Oisterwijksebaan 2, de cultuurcentra en de spoorovergang Blokshekken. Want dit is in het belang van onze inwoners!