Voorstel zwembad Oisterwijk weer teruggenomen

Sander-Arkesteijn

Het ‘zwembadvoorstel’ komt weer niet in de raad en het besluit wordt dus weer uitgesteld. Terwijl het zo duidelijk en helder als zwembadwater kan zijn volgens PGB. Maar vanwege onduidelijke kaders heeft wethouder Peter Smit het raadsvoorstel over het zwembad in de vergadering van 18 september in moeten trekken.

PGB-Raadslid Sander Arkesteijn: “Het toekomstig zwembad moet minimaal de huidige zwemverenigingen kunnen huisvesten. Met als mogelijke uitzondering de duikvereniging, waar heel specifieke eisen voor nodig zijn. Dat PrO en VVD het aan de markt over willen laten of er in het nieuwe zwembad plek is voor deze verenigingen, is voor PGB onacceptabel!”

Verder was de commissie Inwonerszaken eensgezind over het voorstel voor een nieuw zwembad. De kaders waren onvoldoende helder. Met het raadsvoorstel was het zelfs mogelijk om in plaats van een zwembad een ijsbaan te bouwen naast de sporthal!

Functionaliteit, diepte noch temperatuur van het nieuwe bad waren in het voorgenomen besluit vastgelegd. Het is niet de eerste keer dat een voorstel voor een nieuw te bouwen zwembad de raad niet haalt. Dus wij vragen wethouder Peter Smit: kom alsjeblieft zo snel mogelijk met een goed voorstel terug!