Wéér geld naar Tiliander. PGB vraagt zich af wanneer het ophoudt.

tilianderHeeft de gemeenteraad bijna € 450.000 over als investering om uiteindelijk 10 kopjes koffie meer verkoop te hebben in het Tiliander? Dat is de vraag die PGB heeft gesteld aan de andere partijen.
In de commissie Algemene Zaken op 20 april 2017 werd gesproken over een raadsvoorstel om de begane grond van het Tiliander aan te passen. Deze aanpassing kost bijna een half miljoen. De reden hiervoor is om Tiliander aantrekkelijker te maken zodat het de culturele motor van Oisterwijk kan worden.

Geldvraag blijft komen, als water naar de zee

In de afgelopen jaren heeft dit cultuurcentrum al veel geld gekost en PGB vraagt zich af of het einde al in zicht is. Salami-tactiek wordt hier gebruikt. Steeds wordt de gemeenteraad gevraagd om extra geld en het is nog niet afgelopen, want er is nu al aangekondigd dat ook de 1e etage aangepast moet worden en men wil verduurzaming door o.a. zonnepanelen aan te schaffen.
“Het blijft maar doorgaan, maar wat levert het op?” was de vraag die PGB aan de andere politieke partijen stelde. Volgens de financiële prognose levert had straks een bedrag per jaar op dat gelijk staat aan 10 kopjes koffie per dag.

Keuze voor hellingbaan zonder gebruikersonderzoek vooraf

Verder lag er nog een raadsvoorstel voor en wel over de toegankelijkheid van Tiliander waarvoor dit college € 113.000 uit wil trekken door een hellingbaan naast de trap op het Lindeplein te plaatsen. PGB vroeg aan het college en de andere partijen waarom de inwoners (waaronder zeker de mindervaliden) aan de voorkant niet betrokken waren. Wethouder Ina Batenburg legde uit dat ze dit alsnog gaat doen, maar voor PGB is dat mosterd na de maaltijd. Wat heeft het voor zin als eerst het besluit genomen wordt en dan pas de doelgroep die het moet gaan gebruiken te betrekken. Wederom een gemiste kans van dit college.