Herontwikkeling De Leye

Afgelopen donderdag 14 november heeft de raad stil gestaan bij de herontwikkeling van De Leye. Het nieuwe zwembad en de nieuwe sporthal op Den Donk zijn immers pas geopend. Hoogste tijd dus om aan de slag te gaan met de achterblijvende locatie. Wilt u weten wat onze eerste gedachten daarbij zijn, lees dan snel verder.

Kwaliteit voorop!
PGB is voor het bouwen van woningen op De Leye, maar wel met oog voor de omgeving. Het gaat om een prominente plek in het centrum van Oisterwijk nabij de stroom, dus een kwalitatief hoogwaardige invulling is belangrijk. Behoud van het dorpse karakter is daarbij ook van belang. Dus als er appartementen komen, dan maximaal 3 hoog.

Mix van jong en oud
Gelet op de nabijheid van De Vloet lijkt het logisch dat er seniorenwoningen komen, maar wij vinden dat er een goede mix moet komen van jong en oud. Een goed voorbeeld zou daarbij Koningsoord in Berkel-Enschot kunnen zijn. Verder kunnen wij ons vinden in een uitbreiding van De Vloet in de strook tussen het zorgcentrum en De Leye. Daar kunnen dan extra wooneenheden voor mensen met geheugenproblemen gerealiseerd worden.

Ook betaalbare woningen
Aangezien het een gemeentelijke locatie is, hebben we hier de kans bij uitstek om ook betaalbare woningen te realiseren. Zowel voor jongeren als senioren. Dat vinden wij belangrijker dan dat de opbrengst zo hoog mogelijk is.

Parkeren
Er moeten voldoende parkeerplekken komen voor de woningen. Maar daarnaast geen overlast in de omliggende straten (waterbed-effect), omdat er te weinig parkeerruimte is in het centrum.  Daarom zijn wij voorstander van een zogenaamd dubbelgebruik van de parkeerplaatsen.

Meepraten?
Tenslotte hebben wij als PGB ervoor gepleit dat onze inwoners moeten kunnen blijven meepraten over de invulling van deze locatie. Daarom komt het ook begin 2020 weer terug in de raad. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat er een goede invulling komt van dit uniek stukje in het centrum van Oisterwijk. Mocht u suggesties hebben, laat het ons weten! Mail dan naar info@partijgemeentebelangen.nl of reageer via Facebook (PGB Oisterwijk).

Ingrid van Boven,
Raadslid Partij Gemeente Belangen (PGB)