In Memoriam: Marleen Paaijmans

Afgelopen week bereikte ons het droevige bericht van het overlijden van Marleen Paaijmans.
Ze overleed veel te vroeg op 41 jarige leeftijd op 20 oktober. Hoewel bekend was wat er op korte termijn komen zou, komt zo’n bericht toch nog behoorlijk aan. Wij prijzen ons gelukkig dat wij haar onlangs nog bezocht hebben en een fijn gesprek met haar en haar partner Sander hadden.
Dat zal ons altijd bij blijven.

 Marleen is feitelijk via haar vader, Sjef Paaijmans, in de politiek en bij Partij Gemeente Belangen (PGB) gekomen. Een van onze leden sprak Sjef tijdens een wandeling in de natuur over allerlei onderwerpen waarbij ook de politiek in Oisterwijk ter sprake kwam. Hij dacht dat zijn dochter wel een goede kandidaat voor PGB zou kunnen zijn.

Enkele positieve gesprekken met enkele fractieleden en inzicht in het partijprogramma c.q. waar de partij voor staat deed haar, én haar partner Sander, besluiten zich bij PGB aan te melden. Het is dan begin deze eeuw. En dat heeft de partij veel goeds gebracht.

Na een korte inwerkperiode nam Marleen zitting in de commissie Ruimtelijke Zaken. Haar inbreng kenmerkte zich tot een gedegen voorbereiding van de stukken en voorstellen, het aandragen van alternatieven en dat kernachtig verwoorden binnen de fractie en in de commissie. Haar inbreng werd alom gewaardeerd en dat maakte haar ook tot een prettige gesprekspartner.

Na een volledige periode moest Marleen de functie van commissielid neerleggen in verband met de komst van haar 1e kind. De combinatie van een drukke baan, het moederschap, het gezin en een drukke politieke agenda bleken toch te veel te zijn.

Maar gelukkig bleef ze PGB zeer trouw. Het bestuur was toen zoekende naar een secretaris en omdat deze functie veel beter te combineren was met haar werk en gezin, heeft Marleen deze functie ingevuld. En met veel verve. Enkele kenmerken: Prima werk, alert voor allerlei zaken die gelinkt waren aan een bepaald onderwerp en een zeer grote betrokkenheid. Niet alleen bij zaken binnen het partijbestuur, maar zeker ook bij de politieke activiteiten van de fractie en werkzaamheden rondom de verkiezingen. Tot voor enkele weken geleden wilde ze, ondanks haar ziekte, nog werkzaamheden zelf uitvoeren om ons daarbij te ontlasten.

Marleen zal ons bij blijven als de altijd vrolijke en vooral ook nuchtere vrouw. Met haar overlijden ontstaat een grote leegte. Wij wensen Sander en hun kinderen Pepijn en Gilles veel sterkte toe met dit enorme verlies.

Bestuur, fractie en leden van Partij Gemeente Belangen (PGB)