PGB over de begroting

Op 4 november stond de begroting voor 2022 op de agenda. De eerste begroting van het nieuwe college. Wilt u weten wat PGB vond van deze begroting, lees dan verder!

Letten op de centjes?
De begroting kent in 2022 een groot positief (verwacht) resultaat, dat kleiner wordt in de jaren daarna. Er zijn zeker nog financiële onzekerheden maar PGB vindt dat het (nieuwe) kabinet eerst op die punten duidelijkheid moet geven zodat we eindelijk zekerheid hebben over het geld dat we uit Den Haag krijgen. In de begroting zijn daarom geen bezuinigingen en geen meer dan trendmatige belastingverhogingen opgenomen. Als PGB hebben wij ingebracht dat dat voor ons de juiste keus is. Eerst duidelijkheid!

Starters in Nieuwenhof
Bouwen, bouwen, bouwen moet prioriteit hebben. Maar met alle procedures die nodig zijn voor er een schop in de grond gaat, duurt het ontzettend lang voordat we van woningen op papier naar echte woningen komen. Daarom heeft PGB erop aangedrongen ook andere mogelijkheden te bekijken. Onze fractievoorzitter Carlo van Esch gaf het college een concreet idee. Gebruik Nieuwenhof in Moergestel om starters te huisvesten. Wij zijn benieuwd of dat idee wordt opgepikt!

Verkeersplan Moergestel
Het verkeersplan Moergestel loopt al een tijdje en het is onduidelijk wat er nu klaar is, wat er op korte termijn wordt uitgevoerd en waar we langer op moeten wachten. Marieke Moorman riep met een motie het college op Moergestel duidelijkheid hierover te geven. Dus niet alleen wat wel, maar ook wat niet op korte termijn uitgevoerd wordt. En ook wanneer het dan wel wordt uitgevoerd.

Handhaving en dubbele vergrijzing
PGB krijgt signalen dat de manier van communiceren rondom toezicht en handhaving op onderdelen beter kan. Handhaving is niet leuk maar wel belangrijk. Wij riepen het college op hier werk van te maken. Daarnaast kent Oisterwijk een grote “ dubbele vergrijzing”. Het aantal inwoners ouder dan 75 jaar neemt snel toe. Dat betekent meer en andere zorgvraag en wij horen graag van de gemeente hoe hierop wordt ingespeeld. Is het voldoende onder de aandacht?

Reageren? Info@partijgemeentebelangen.nl of op Facebook.

Roel vd Bersselaar
Raadslid PGB