Jan de Laat sluit zich aan bij PGB

Jan de Laat heeft aangegeven zich te willen aansluiten bij PGB. Hij is nu als eenmansfractie actief in de gemeenteraad van Oisterwijk: “Ik heb ervaren dat het raadswerk als eenmansfractie zwaar is. Daarom heb ik contact gezocht met diverse mensen en partijen om te kijken of we elkaar kunnen aanvullen. ”

PGB is blij met de keuze van De Laat, aldus fractievoorzitter Carlo van Esch: “Jan heeft veel ervaring en uit onze gesprekken kwam naar voren dat de standpunten van PGB en die van Jan op veel vlakken dicht bij elkaar liggen of overeenkomen. Ook onze fractie ziet de toegevoegde waarde van Jan als PGB’er”.

De afspraak is dat Jan de Laat tot aan de installatie van de nieuwe raad, na de gemeenteraadsverkiezingen van november 2020, zijn positie als eenmansfractie in de raad behoudt. Waarom dan nu naar buiten gebracht? Jan de Laat: “Ik heb met meerdere mensen gesproken. Het is bekend dat ik mij aan het oriënteren was op de toekomst. Nu ik mijn keuze heb gemaakt, wil ik ook de mensen die mij steunen, ook buiten de politiek, laten weten hoe mijn toekomst eruit ziet.” Betekent dit dan de zevende zetel voor PGB? Jan: “Nee, voor de lopende raadstermijn blijft de zetelverdeling ongewijzigd. Maar onze standpunten komen vaak overeen en daarom onze stemmen ook. Dat is ook een van de redenen dat ik voor PGB kies.”

Nadat de Haarense leden van Samenwerking ’95 eerder al aangaven voor PGB te kiezen is dit een nieuwe versterking. PGB-voorzitter Jan Oerlemans: “Wij zien dit als een bevestiging dat we een goede club mensen bij elkaar hebben die erin slaagt ons gedachtegoed duidelijk over te brengen. Daar zijn we als bestuur trots op en we verwachten dat Jan ons hierbij weer verder kan helpen”.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Carlo van Esch, fractievoorzitter PGB
Jan de Laat, fractievoorzitter Fractie De Laat