Hondenpoep houdt ons bezig

Het lijkt een probleem van alle tijden, overlast van hondenpoep. Maar de laatste tijd, met name ook voor de verkiezingen ontvingen wij een hoop signalen. Wij hebben als PGB een aantal vragen aan het college gesteld, daar kregen we deze week antwoord op. Wij vinden het met PGB goed om te horen dat er ook gecontroleerd wordt in woonwijken, maar het lijkt erop dat dit druppel op gloeiende plaat is.

Zeker ook als we lezen dat er ‘maar’ 2 boetes zijn uitgeschreven voor hondenpoep. Het is grootste kleine ergernis, dus mag wat ons betreft extra aandacht voor komen. Zowel preventief als repressief. Maar het begint natuurlijk bij de baasjes zelf! Ruim gewoon de hondenpoep op, zodat een ander er niet intrapt.

Download de beantwoording van het college >>

Kort gezegd:

  • Iedereen met een hond moet de uitwerpselen direct opruimen. En binnen de bebouwde kom in het bezit te zijn van een deugdelijk opruimmiddel. Dat is dus een stevig papieren of kunststof zakje al dan niet met een schepje of hondenpoepgrijper.
  • De BOA’s controleren nu ook in avonduren in woonwijken. Daar valt ook controle voor het ‘hondenpoepbeleid’ onder.
  • BOA’s waarschuwen preventief en delen ook folders uit over ‘informatie voor hondenbezitters’.
  • Ook wordt in lokale media regelmatig informatie verstrekt over regels voor hondenbaasjes.
  • In 2017 zijn 8 personen geverbaliseerd voor een loslopende hond en 2 personen ontvingen een bekeuring voor het niet willen opruimen van hondenpoep. Bijna 60 mensen kregen een waarschuwing voor het los laten lopen of niet hebben van een poepzakje.
  • Dit soort controles nemen BOA’s mee in hun dagelijkse surveillance.
  • Tot slot: er zijn dit jaar geen afvalbakken verdwenen. Er zal dit jaar gekeken worden of verplaatsing of bijplaatsing van poep-afvalbakken nodig is bij meer probleemlocaties.

Zie ook:

https://www.bd.nl/oisterwijk/met-twee-bonnen-voor-hondenpoep-in-2017-is-oisterwijk-tevreden~aba0dd8f/