Nieuwe milieustraat in Tilburg?

PGB over Raadsplein van 24 november 2022

Is dat nou belangrijk voor de inwoners van Oisterwijk? Dat zou zomaar kunnen. Maar zover is het nog lang niet.
De laatste decennia is er veel veranderd rondom afval. Werd het vroeger verbrand of gewoon in de bodem gestopt en dan een laag zand erover, tegenwoordig moet het juist gescheiden aangeleverd worden om het zoveel mogelijk te hergebruiken. Zo moeten we ook met het milieu omgaan.
In Haaren ligt een vrij nieuwe milieustraat die aan de eisen van deze tijd voldoet. De milieustraat in Oisterwijk is echter erg verouderd, moeilijk te bereiken bij drukte en je kunt er lang niet alles kwijt. Kortom, er moet iets gebeuren. Daarover gaat de gemeenteraad een eerste besluit nemen.
Samen met Tilburg gaan we bekijken of er een grote milieustraat kan komen in het gebied achter de Mac Donalds bij De N65. Tilburg heeft daar plannen voor. Door samen te onderzoeken ligt er wellicht een hele mooie kans om als gemeente Oisterwijk aan te sluiten. Maar zover is het dus nog lang niet.
Er zijn veel vragen. Mag in dat gebied wel een milieustraat aangelegd worden? Wat gaat het kosten voor de inwoners van Oisterwijk? Hoe zit het met de bereikbaarheid? PGB vindt het daarom een goed voorstel om samen met Tilburg te kijken wat de mogelijkheden en consequenties van deze plannen zijn. De wethouder wil dat de gemeenteraad dan over een jaar een definitief besluit neemt.
PGB wil echter nu al wat zaken naar voren te brengen. We geloven namelijk in de kracht van samen, maar het gaat heel wat jaren duren. Dus zullen er in die tussenperiode maatregelen genomen moeten worden voor de milieustraat in Oisterwijk. Bovendien moet er eenheid in tarieven komen in onze gemeente. Daarnaast blijft wat ons betreft de milieustraat in Haaren ook in de toekomst bestaan. En gaan we in Moergestel voor een goed bereikbaar brengpunt en niet alleen voor snoeiafval.
Meedenken of meepraten, mail dan naar info@partijgemeentebelangen.nl of kijk op Facebook (PGB Oisterwijk).

Fractie Partij Gemeente Belangen (PGB)