PGB over raadsvergadering

Op 3 juni heeft de raad ingestemd met de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS), besloten om een visie voor het buitengebied op te stellen en aan de slag te gaan met een toekomstbestendige milieustraat. Maar het ging ook over een pluimveebedrijf aan de Rosepdreef, de toepassing van de ruimtelijke kruimelregeling bij de Oliviersweg en over het kappen van bomen. Wil je weten wat PGB hiervan vond, lees dan snel verder.

Rosepdreef
Een pluimveehouder nabij De Kampina wil een vergunning voor een aantal wijzigingen in zijn bedrijf. Daardoor zal de uitstoot van schadelijke stoffen afnemen. Liever zien wij geen veehouderijen meer bij natuurgebieden. Zoals ons raadslid Roel van den Bersselaar aangaf, is dat onze inzet bij de visie buitengebied. Maar om tegen een vergunning te stemmen omdat het huidige, democratisch vastgestelde beleid ons niet aanstaat vinden wij niet juist. Zeker niet als het er voor de omgeving beter op wordt. Inwoners en ondernemers moeten erop kunnen vertrouwen dat vastgesteld beleid wordt uitgevoerd. Het is aan de raad het beleid te wijzigen en daar gaan wij voor!

Oliviersweg
B&W hebben toestemming gegeven voor een zonneweide aan de Oliviersweg. Dat is gebeurd via de ruimtelijke kruimelgevallen-regeling. Zoals ook eerder het geval, lijkt het erop dat de buurt en de raad niet goed zijn meegenomen bij deze plannen. Terwijl dat wel de afspraak is, zeker bij gevoelige kwesties, gaf onze fractievoorzitter Carlo van Esch aan. Een gemiste kans!

Kappen
Vanuit VVD, PrO en D66 lag een voorstel om iedere gekapte grote boom op privéterrein te compenseren en daartoe het

bestaande beleid aan te passen. PGB vindt dat we inderdaad moeten kappen met overbodig kappen. Aansporen tot compensatie is dan ook een goed plan. Echter weten wij op dit moment niet wat (juridisch) haalbaar is en lijkt het ons beter in alle zorgvuldigheid, gelijktijdig met een nieuw integraal groenbeleid de mogelijkheden tot compensatie te onderzoeken, aldus Marieke Moorman. Kortom: we blijven zorgvuldig, en bomen later verder over de bomen!

Meer weten?
Als u meer wilt weten of als u ons iets wilt meegeven, dat kan via info@partijgemeentebelangen.nl.

Fractie Partij Gemeente Belangen (PGB)