PGB over Staalbergven, Leye en Sociale Dialoog

Tijdens de raadsontmoetingen van vorige week ging het onder meer over de toekomst van het Staalbergven, de Sociale Dialoog en de plannen voor De Leye. Wil je weten wat PGB ervan vond, lees dan snel verder.

Toekomst Staalbergven
Bij de bijeenkomst over het Staalbergven waren Natuurmonumenten, de kanovereniging en natuurlijk de initiatiefnemers van de petitie voor behoud van het Staal aanwezig. Duidelijk was dat niemand voorstander is van sluiting, ook Natuurmonumenten niet. Die gaf wel aan geen intensivering van de exploitatie te willen. Dat maakt het moeilijk de kosten van Staalbergven, na uitvoering van een renovatie bijna een half miljoen per jaar, naar beneden te brengen. Roel van den Bersselaar gaf namens PGB aan een voorkeur te hebben voor nieuwbouw als er toch kostenbesparende oplossingen gevonden kunnen worden, anders is renovatie voldoende. Per jaar maakt dat niet veel uit, wel in de periode waarin de kosten worden terugverdiend. We gaan dus voor behoud van het Staal!

Sociale Dialoog
Tijdens deze eerste Sociale Dialoog in Oisterwijk is er in gesprek gegaan met inwoners en diverse partners in het sociale domein, met als centrale thema samenredzaamheid. Zo werden

afgenomen interviews, casussen uit de jeugdhulp en opgenomen filmpjes over samenredzaamheid besproken. Onze raadsleden Johan van den Brand en Femke Pijnenburg zijn erg te spreken over deze dialoog. “Het was een bijzondere en leerzame avond en prettig om een inkijkje te krijgen in de dagelijkse praktijk”. Nogmaals dank aan alle aanwezigen en hun inbreng.

De Leye
Er werden diverse scenario’s gepresenteerd over de mogelijke invulling van De Leye. Daarbij stond het financieel plaatje centraal. En dat pakt in alle gevallen aanzienlijk lager uit dan eerder bedacht. Namens PGB gaf Carlo van Esch aan dat het belangrijkste is dat we met elkaar eerst bepalen wat we willen en dat daar vanzelf het financieel plaatje uit voortvloeit. Hij riep de raad dan ook om samen de hoofdlijnen te bepalen en niet te verzanden in details en nog meer tijd te verliezen.

Meepraten?
Wil je meepraten over deze of andere onderwerpen, stuur dan een mail naar info@partijgemeentebelangen.nl

Fractie PGB