PGB over verloederde plekken

Aanpak doorn in het oog hoek Schoolstraat/Kerkstraat

Onze gemeente staat bekend als parel in het groen en we moeten ons best doen dit zo te houden. Toch kent de parel een aantal plekken die opgepoetst mogen worden. Daarom heeft Partij Gemeente Belangen (PGB) aandacht voor verloederde plekken binnen onze kernen, zoals bijvoorbeeld op de hoek van de Schoolstraat en Kerkstraat in Moergestel. Het gaat dan onder andere over het verloederde pand dat vroeger deel uitmaakte van de naastgelegen AVANG-fabriek, waar nu Moers Midden is.

Een tijdje geleden bevroeg PGB-raadslid Marieke Moorman het college over de geplaatste bouwhekken, vroeg naar concrete bouwplannen voor de locatie en vroeg het college naar de mogelijkheid de eigenaar aan te dringen tot het opknappen van de nu nog verloederde plek. Concreet gaat het over de situaties Schoolstraat 4 en Kerkstraat 22.

Inmiddels heeft het college aangegeven dat er afgelopen december een vergunning is aangevraagd om het monumentale pand aan de zijde van de Schoolstraat te herbouwen. Voor het perceel aan de Kerkstraat  is ook een vergunning aangevraagd, voor de bouw van twee wooneenheden. Kortom: de huidige situatie komt tot een einde!

Voor beide gevallen is een sloopvergunning afgegeven. Dus ook voor het monumentale pand aan de Schoolstraat, omdat renovatie volgens de monumentencommissie niet meer haalbaar is. De verwachting is dat de sloop al in februari gaat starten. Dat betekent dat deze doorn in het oog plaatsmaakt voor nieuwbouw, hopelijk met oog voor de omgeving.

 

PGB houdt de ontwikkelingen in de gaten en probeert de parel nog meer op te poetsen. Inmiddels hebben we al diverse aandachtspunten toegestuurd gekregen vanuit alle kernen. Daarover later meer. Kent u nog andere plekken die een opknapbeurt verdienen? Laat het ons weten via info@partijgemeentebelangen.nl. Samen maken we onze gemeente mooier!

Fractie Partij Gemeente Belangen