Carlo van Esch

Carlo-van-Esch-r

Ik woon al mijn hele leven in Moergestel. Eerst op een boerderij aan de Pijnendijk en nu alweer zo’n 25 jaar in de Schoolstraat. Daar woon ik samen met mijn vriendin Marieke en mijn 3 kinderen Britt, Anouk en Luuk. Die zitten alledrie op De Vonder.

Na de middelbare school, ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Mijn afstudeerrichting was Milieurecht. Inmiddels werk ik ongeveer 15 jaar bij de overheid, sinds 2004 bij de gemeente Oirschot. Daar ben ik coördinator bij het team dat zich bezig houdt met de ruimtelijke ontwikkelingen. Het gaat dan vooral om bestemmingsplannen, woningbouw en verkeer. Daarnaast houd ik me als projectleider bezig met het uitvoeren van leefbaarheidsplannen voor de kleine kernen, zoals Spoordonk en Oostelbeers. Dit doe ik samen met de inwoners van deze dorpen.

Mijn hobby’s zijn onder andere tennissen, hardlopen en carnaval vieren. Bij dat laatste houd ik me onder andere bezig met de organisatie van de openbare carnavalsactiviteiten in Moergestel. Tevens ben ik voorzitter van carnavalsvereniging De Durdraaiers. En tenslotte al jarenlang zanger bij het zogenaamde Pieregeblèr. Daarnaast heb ik als mede-organisator aan de wieg gestaan van Quispel Moergestel, dat in het eerste jaar al meer dan 800 deelnemers op de been bracht.

Ik ben sinds 2006 politiek actief bij Partij Gemeente Belangen, omdat die partij me het meeste aanspreekt. Bij ons staat namelijk de leefbaarheid in de eigen woonomgeving centraal. Want niemand weet beter wat er speelt in de eigen leefomgeving dan de mensen die er wonen. Ik heb de eerste 4 jaar politieke ervaring op kunnen doen in diverse commissies en ik zit sinds 2010 in de gemeenteraad om uw belangen te behartigen. Tevens ben ik in de afgelopen raadsperiode voorzitter van de Commissie Ruimtelijke Zaken geweest.

Mijn belangrijkste doelstellingen voor ‘2014-2018’:

  • Opkomen voor de Moergestelse belangen in de politieke arena.
  • Aanpak van de verloedering (Mensinck en Kartonnage).
  • Bouwen naar behoefte.
  • Betaalbare woningen met een tuin voor starters.
  • Een minder formele gemeente, die echt luistert, meedenkt en op tijd reageert.
  • Samen met de inwoners werken aan een prettige en veilige leefomgeving.